DE EN NL SE
SKOTTEKSGÅRDEN

Skottek 115
S-523 41 Ulricehamn, Sverige
Phone: +46-321-13 184
Fax: +46-321-35 185
Mobil: +46-70-5613184 
info@skottek.se

Förfrågan
Online Bokning
Loading ...

VINTER

VINTER I ULRICEHAMN

Ulricehamn är inte bara värt en resa under sommaren. Ulricehamn är en av de största skidorter i södra Sverige.

Här finns Ulricehamn Ski Center för alpin skidåkning och snowboard, samt Lassalyckan Skidstadion, längskidåkning på VM-nivå!

Ett stort antal längdspår som passar alla typer av skidåkare - från proffs till barnfamiljer.

Ski Center Ulricehamn

Ulricehamns Ski Center har 7 liftar och sex nedfarter med olika svårighetsgrader, för nybörjare och avancerade. För att säkra snötillgången i backen finns snökanoner som körs igång direkt efter ett par dagar med minusgrader. Det finns skidskola samt att det anordnas olika aktiviteter för barn på området. Blir du frusen går du bara in och värmer dig i värmestugan. Behöver du köpa eller hyra utrustning kan du göra det på plats i skidshopen. Restaurangen är en populär mötesplats som erbjuder hänförande utsikt över Åsunden och Ulricehamn.

Snowpark

Ulricehamns Ski Center öppnade ett nytt parkområde vintern 2011/2012. Området är möblerat med kickers och rails från Scandinavian Shaper och har eget liftsystem.

 

 

Längdskidåkning

Med Lassalyckan Skidstadion erbjuder Ulricehamn perfekta förhållanden för träning och motion för hela familjen. Varierad terräng med välpreparerade spår av varierande svårighetsgrad bjuder in familjer till friluftsliv och ger elit möjligheter för att träna. Lassalyckans nya konstsnöanläggning gör det möjligt att lägga ut konstsnö direkt i spåren, vid goda väderförhållanden kan hela spåret vara klart på 3-4 dagar. Konstsnöspåret är 3,4 km långt och har elljus. Det finns också tre skidspår med natursnö, dessa är 5, 10 och 15 km långa. Lassalyckan Skidstadion har redan två gånger blivit aren för VM 2017 und 2019.

Isfiske

Det finns fina förutsättningar för att fiska även i vintern och isfiske passar alla och kan görs med hela familjen!

Det är spännande att få borra hål i isen och släppa ner linan i hålet.

Viktigt att tänka:att vara säker på att isen är tjock nog samt att du har med dig rätt säkerhetsutrustning.

Pimpelfisket är en av de enklaste fiskemetoderna eftersom det inte krävs mycket eller dyr utrustning. Ett pimpelspö med lina, ett par pirkar/blänken, en borr och några krokar är en bra startutrustning.