de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Unikt & individuellt

7 skäl

7 skäl varför semestra här

Känna sig hemma

Här kan du luta dig tillbaka och njuta av din semester. Du är mer än bara en anonym gäst till oss. Vi tar hand om dig och försöka uppfylla de mest ovanliga önskemål så att du mår bra.
 

Unik Läge

Skotteksgården ligger fridfull och vacker precis vid sjön Åsunden i utkanten av Ulricehamn, en pittoresk stad i hjärtat av Västergötland. Lätt att nå – endast en timme från Göteborg och nära staden Ulricehamn, direkt vid vattnet och skogen. Här hittar du olika aktiviteter oavsett vad du vill göra och vilken årstid du vill bo hos oss. 
De olika färjorna till kontinenten nås bekvämt inom några timmar.

Individualitet

Lika olika som våra gäster, är också Skotteksgarden Camping & Stugby lite annorlunda än andra platser. Våra stugor är individuellt inredda med kärlek till detaljer. Våra serviceanläggningar överraska med design och funktionalitet. 

Historia

Område kring Skottek kan se tillbaka på en lång historia. Här utspelades den 19 januari 1520 slaget på Åsundens is. En svensk styrka under riksföreståndaren Sten Sture den yngre förlorade slaget mot en dansk armé under ledning av Otto Krumpen. Sten Sture sårades dödligt, varför slaget fick långtgående konsekvenser för den politiska utvecklingen i Sverige. 
Idag finns i ekparken en minnessten som uppmärksammar händelsen. Under flera år ägdes och drevs Skottek som ungdoms- och lägergård av Svenska Missionsförbundet.

År 1999 köptes Skottek från Günter och Johanna Ellinger, ett ungt par från Österrike som med mycket engagemang och ambition omvandlade områden till detta semesterparadis som finns idag. Och det finns fortfarande plats för fler drömmar…

Perfekt för alla åldrar

Hos oss upplever du roliga sommardagar med bad och bus på vår egen sandstrand, med avkopplande vandringar i den djupa skogen och sköna cykelturer längs sjön. Härliga vinterdagar ute i snön med hela familjen. Lugnt och fridfullt på skidor genom den tysta vinterskogen. Eller alpinåkning för stora och små skidåkare. Under våren och höst, när naturen vila lite, kan du upptäcka vår vackra region på ett helt annat sätt. Ta en promenad längs sjön och bara koppla av. Allt är möjligt men inget måste.

Gästfrihet och Service

Redan när vi får din förfrågan ser vi fram emot ditt besök och att välkomna dig personligen.
Många års erfarenhet inom hotell- och cateringbranschen karaktärisera vårt team.
Günter och Johanna Ellinger, ägarparet från Götzens i Tyrol; Österrike, har drivit sitt hotell i Götzens i mer än 40 år. Båda har mycket erfarenhet och expertis och har drivit Skotteksgården framgångsrikt i nästan 20 år.
Naturligtvis är det deras Tyrolska gästfrihet som omedelbart förtrollar våra gäster och övertygar dem att ha kommit fram till rätt plats.
Tillsammans försöker vi att uppfylla små semesterdrömmar och skapa din drömsemester.

Filosofi

Varför vi gör det vi gör? Kanske är vi alla filantroper. Alla vi som jobbar här i Skotteksgården, i bakgrunden eller i förgrunden, verkligen älskar vårt yrke.
Våra gästers välbefinnande är vår motivation. Nöjda gäster vårt bästa, goda och samtidigt högsta beröm.

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt