DE EN NL SE
SKOTTEKS GÅRDEN

quality holidays
Skottek 115
S-523 31 Ulricehamn, Sverige
Phone: +46-321-13 184
Fax: +46-321-35 185
Mobil: +46-70-5613184 
info@skottek.se

Förfrågan
Online Bokning
Loading ...

Aktiv semester i Skotteksgården

Bad

Det finns många badplatser i och runt Ulricehamn, flera med omklädningsrum och toaletter.

Skotteks egna strand vid Åsunden är perfekt för barn med både sandstrand, gräsmatta och brygga. Här finns toaletter, grillplats och beachvolleyboll och vid vackert väder under högsäsong säljer vi glass, dricka mm i vår kiosk. I Ulricehamn finns även ett badhus med vattenrutschbanor, barnpool, kafé, solarier, gym m.m.

Bowling

Bowling är kul och vi kan rekommendera Fiskebackens Bowling här i Ulricehamn med tillhörande äventyrsbana. Lite smått och gott att äta och dricka finns det också.

Båtliv

Segel- , motor- och roddbåtar, , kanoter och vindsurfingsegel utgör en vacker och rogivande bild av Åsunden. Det finns flera båtramper i stan så att du enkelt kan sjösätta din båt.

Inom 1 km finns både kommunens ramp vid reningsverket och båtklubben.. Åsunden har också ett perfekt paddelvatten och är två mil från norr till söder. Du upplever vårt vackra landskap när du paddlar på Ätran och Tidan. Om du vill lära dig paddla kajak, erbjuder Resdax introduktionskurser vissa dagar under sommaren. www.resdax.se

Roddbåtar, kanoter, svantrampbatar och flytvästar finns att hyra här på Skottek.

Båtturer

Upplev Ulricehamn och dessa vackra omgivning med båt.

Med M/S Sylvia kan du åka en guidad tur till Gårdarna Runt Sjön, Tematur, chartertur mm. Det finns olika möjligheter att äta ombord. För information gå in på www.rederiasunden.se/rederiet.aspx eller www.resdax.se

Cykla

Om du vill cykla mil efter mil genom vårt vackra Sjuhärad med djupa skogar och vacker kulturbygd utan att möta en enda bil så är Ulricehamn idealiskt som utgångspunkt. Här är nämligen de gamla banvallarna asfalterade för att det skall bli säkert att cykla, promenera, rida och åka inlines. Ulricehamn har blivit ett populärt resemål för de som vill cykla.

Två av Sveriges bästa cykelvägar gå förbi Skotteksgården: Cykelleden Sjuhäradsrundan och Ätradalsleden.

Boka vårt cykelpaket på din semester och njut av vårt underbara landskap!

Cykel uthyrning på reception.

Fiske

Vad är mer avkopplande än att ro ut i gryningen eller kvällssolen och sitta i lugnet på sjön med fiskespöt och vänta på napp?

I Ulricehamn med omnejd finns det 17 sjöar och vattendrag av varierande storlek med de vanligaste arterna som lake, ål, gädda och brax med Åsundens gös som riktig delikatess liksom öringen på våren och aborren på vintern.

Årets fiskare koras under "Gösanatta" i juni/juli. Fiskekort krävs i alla sjöarna och fiskekort till Åsunden kan du köpa i receptionen på Skottek.

Golf

Golf är populärt så om du bestämmer dig för att spela på Ulricehamns GK:s 18-hålsbana får du samtidigt en milsvid underbar utsikt över Ulricehamn med omnejd och du ser faktiskt ända till Falköping!

Klubben har klubbhus, Pro Shop och en restaurang där du kan avnjuta delikat mat och dryck.
www.golf.se

Åsundsholms Golfbana invigdes 2007,  har 12 hål och licker vackert vid Yttre Åsunden.

Bara 6 mil härifrån finns Sands GK. Banan är rankad 2:a i Sverige och 36:a i Europa.

Motionsspår/vandring

Det finns motionsspår för vandring, joggning coh skidåkning både i Ulricehamn och i de flesta av de närliggande tätorterna.

Upplever vårt vackra landskap till fots på Redvägsleden, Åsundsleden, Galtåsleden eller Dalumsleden som är några av de leder med många fina naturupplevelser, naturreservat och spännande kulturhistoriska sevärdheter.

Vandring på Komosse naturreservat med dess uynika flora och fauna är något utöver det vanliga. Komosse är en av Europas finaste kvarvarande våtmarker och en av sydsveriges största sammanhängande myrar med sina 47 kvkm. 

www.vastkuststiftelsen.se/VisaNaturres.asp?id=515

Ridning

Hästintresset ökar stadigt i Sverige och med det antalet hästar. Vårt distrikt är bland de hästtätaste i landet.

Det finns flera stall som erbjuder ridning så vad vill du göra? Det erbjuds både ridläger och turridning för van som ovan, barn och vuxen.

Att uppleva naturen från hästryggen är något alla borde få uppleva någon gång i livet!

 

Skönhet, hälsa, massage och avslappning

Vi har en härlig relaxavdelnig här på Skottek med bastu, bubbelbadkar mm som du och dina vänner kan hyra och slappna av i under några timmar.

Tänker du skönhet, hälsa och massage tar du dig till "Mitt i Sjön" och Ulricehamns Kallbadhus. För att se vad de erbjuder för behandlingar gå in på www.mittisjon.se