de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Vara aktiv & koppla av

Familjeaktiviteter

Hos oss finns aktiviteter och avkoppling för hela familjen.

Cykla, vandra, bada och fiska, grilla korv vid stranden och varva ner från rastlösa vardagen.
Vi tycker att familjen är det viktigaste som finns. Gemensamtid med familjen skapa ett band och ett minne för livet. Vi alla drömmer oss tillbaka till barndomen och mest är det sorglös semester vi minns.
Uppleva din familjesemester på Skotteksgården i Ulricehamn. Vi erbjuder mysiga boende nära naturen och olika aktiviteter, oavsett om du letar efter en aktiv semester eller avkoppling från vardagen.

Aktiviteter för Familjer

Vandra & Promenera

Grodspåret - Äventyr och överraskningar på 2,4 kilometer bland skog och mark
Upplev Skogsmulles rörelsebana och läs en saga vid Groddammen. Ta med eget matsäck och ät en picknick vid något av rastställena. Rundan är olämplig för barnvagn.
Rundan tar ca 35 min. och markerad med Grodor. 
Start och mal är Simhallen. Parkering vid Simhallen.
Mer information

Blå stigen - Äventyr genom skog och mark för stora och små på 5 km.
På den här vandringsleden kan hela familjen uppleva omväxlande natur med lövskog, granskog och beteshagar. Packa matväska och rasta på en av det anordnade rastplatser utmed rundan.  Upptäcka skogens hemligheter och naturens underverk.
Rundan är markerad med blåa stolpar och inte lämplig för barnvagn.
Start och mal är Simhallen. Parkering vid Simhallen.
Mer information

Vildmarksleden Åras Kvarn - en upplevelserik vandringsled på 4 eller 8,5 km
Vildmarksleden är en upplevelserik och barnvänlig vandringsled. Här finns chans att se både älg och rådjur. Leden utgår från Årås Kvarn i Ulricehamns kommun och är en rundslinga på totalt 8,5 kilometer eller på 4 kilometer. Glöm inte att ta med badkläder - det finns möjlighet att bada på Varpaledets badplats. 
Start och mal är Åras Kvarn, parkering Åras Kvarn.
Mer information

Komosse – En spännande vandring med fjällkänslan på 5 km
Vandra på spången, spana efter fåglar i fågeltornet och lär dig mer om vad en högmosse egentligen är. Glöm inte din picknick – det finns en vacker rastplats på Lilla Björnö.
Leden utgår från parkeringen vid Mörkö, längs med vägen mellan Köttkulla och Mulseryd. Leden går mestadels på spånen och är därför inte lämplig för barnvagn.
Mer information

Tips för dig som vandra med barn:

Cykla

Cykla på bilfria banvallar och njut av vår vackra natur.
Banvallen, som går förbi Skotteksgården direkt, är perfekt för en cykeltur med hela familjen. 
Cykelleden går söderut direkt längs sjön. Ni passera en gammal järnvägstunnel och kommer förbi Marbäcks mysiga badplats. Doppa in i vattnet och pausa lite innan ni cykla vidare till Vegby. Här finns Sjöparken med fotbollgolf, minigolf och en pizzeria på Vegby Camping.

Vägsträcken Skotteksgården – Vegby är ca. 15km. Cykelleden är helt bilfritt och asfalterad och är avkopplande för både föräldrar och barn. Barn kan enkelt cykla på egen hand i sin egen hastighet.
Cyklar för barn och vuxna finns att hyra i receptionen.

Mer information

Hyr Trambåt

En av de roligaste aktiviteterna på en riktigt varm sommardag är att hoppa i vattnet från en av våra svantrampbåtar. En liten stund på vattnet med trampbåt som belöning efter en lång vandring eller cykeltur är säkert höjdpunkt för alla barn.

Mer information

Bada & Leka

På Skottesgården Camping & Stugby njuta du av vårt barnvänlig och långgrund sandstrand.

Vill du ta en paus från strandlivet så finns det en riktig fin lekplats med gunga, rutschkana och klättertorn precis vid receptionen.  
Hur är det med en bordtennis tävling – i receptionen finns racket och boll att låna gratis. En parti boule med utsikt på sjön är väl härlig under en varm sommarkväll.

En av de finaste lekplatser i staden ligger i centrumet – Ulricaparken – precis vid sjön Åsunden. Enkelt att nå med cykel, till fots eller med bil. Hinderbana, klätternät, linbana, rutschkana, studsmatta och slänggunga är några av de aktiviteter som finns. För de lite äldre barnen finns även ett DJ-bås där man kan spela musik från sin mobilenhet. I närheten ligger café, restaurang och badplats.

Ridning

Hällstads Islandshästar
Ett paradis för barn och djurälskare. På Hällstads Kronogård erbjuds turridning på Islands hästar för alla åldra. Små barn har mycket skoj när de går på en ”prova-på-tur” på vänliga, lugna isländska ponnyer. För de som är redan mer van med att rida så finns det halvdags och heldags turer. På gården finns också kor, får, grisar, kaniner, marsvin, och katter. Besöka också deras café.

Mer information

Ponnyskolan i Börstig
Ponnyskolan på Skatåsgården erbjuder ridlektion för barn upp till 11 år. Hästarna är främst shetlandsponnyer och barnen får lära sig att göra i ordning ponnyn före och efter ridning. För riktigt små barn finns det knattetur på ponnyn ca 20 min.

Mer information

Minigolf & Bowling

Minigolf
Spela Minigolf på Prången, Ulricehamn. Platsen ligger på norra änden av sjön. Här kan hela familjen ha det roligt med en liten runda på nyrenoverade golfbanor.  Glass, dricka och lättare fika finns att köpa på plats. Kombinera en cykeltur med en runda Minigolf i Vegby. Anläggning finns vid cykelleden Sjuhäradsrundan på Vegby Camping.

Bowling
Leta ni efter en roligt kvällsaktivität eller är det kanske regnig ute? Varför inte bowla lite tillsammans. Hos "Strike House" finns aktiviteter som bowla, spela shuffleboard, biljard, airhockey, basket och box. Lätt att nå med cykel, till fots eller med bil är bowling enunderbart familjeaktivitet. Vi rekommendera att förboka banan om ni vi spela fredag eller lördag kväll.
I deras restaurang serveras smakrika rätter från USAs sydstater och Mexiko
 

Simhallen

Ulricehamns Simhallen är ett utmärkt alternativ i fall att vädret inte tillåter det att bada i sjön.
I simhallen finns 2 bassänger: En 25-metersbassäng med 6 banor, separat hoppdel och vattenrutschkana. En undervisningsbassäng som är 12,5 x 6 meter. Det finns även bubbelpool och bastu.
Lekland med vattenrutschbanor, badtunna, vattenfall, grottor, olika djur som sprutar vatten bjuder in för lek och plask.
I caféet Tre Rosor serveras fika och lättare lunch.

Kontaktinformation:
Ulricehamns Sim & Sporthallen
Tre Rosors väg 2A
523 36 Ulricehamn
Tel: +46 321 595900

Ekehågens Forntidsbyn

En äventyrlig resa tillbaka till Forntiden.
Upplev en hel annan värld på Ekehågens Forntidsbyn i Åsarp, ca 35 km härifrån.
Här får barnen testa att slå flinta, paddla stockbåt, prova forntida spel eller lös dagens uppdrag. Delta i Ekehagens Forntidsbyns guidade visningar eller gå omkring på egen hand.
På Ekehagens café erbjuds du varma rätter, smörgåsar, hembakat fika, glass och dryck.

Kontaktinformation:
Alvared
52171 Åsarp
Telefon: +46 515 886 760

Ekehagens Forntidsby

Borås Djurpark

Möt stora afrikanska och nordiska djuren i mitten av staden. Djurpark Borås är en 40 hektars område med vildmark, djuranläggningar, promenadvägar, grillplatser, lekplatser och ett uppskattade utflyktsmål för barnfamiljer. Missa inte Simbas vattenlekpark med olika vattenaktiviteterna. Eller kliva på Simbatåget för en tur runt Sälsjön. 
I djurparken finns möjlighet att grilla och äta picknick men också flera kiosker och restauranger.
Hela djurparken är barnvagnanpassad.

Kontaktinformation
Alidelundsgatan 11
50113 BORÅS
Telefon: +46 33 353 270
Hemsida: boraszoo.se

Navet Science Center Borås

Navet Science Center i Borås är ett interaktivt museum för all som är nyfiken på hur allt hänger ihop.
Här kan du med både ögon och händer uppleva hur naturvetenskap, teknik och matematik fungera. Utforska och deltar i experimenter och få nya idéer och kunskaper om människokroppen, vattnet, ljuset och universum. 

Kontaktinformation
Skaraborgsvägen 1A
50630 Borås
Telefon: +46 33 41 00 09 
Hemsida: navet.com

Universeum & Liseberg i Göteborg

Universeum - Skandinaviens största vetenskapscenter
I det stora huset mitt i storstaden Göteborg samlas djur, natur och teknik under samma tak. Kliva in i den gröna äventyr på Universeum och lär dig om djur, växter och människor som liver i sydamerikansk regnskogen. I Akvarihallen upptäcker du det rika livet i världshavet djup med en otrolig mängd fiskarter. I utställning Rymdresan lära du dig om jorden, månen, mars, solsystemet och rymdfart. 
Hela Universeum är en upplevelse i sig själv, otroligt intressant för barnen och för föräldrar.  Blir ni hungriga så finns restaurang och café för att ladda batterierna.

Kontaktinformation
Södra vägen 50
412 54 Göteborg
Telefon: +46 31 335 64 00
Hemsida: www.universeum.se

Liseberg-Nordens största nöjespark
Med många hisnande åkattraktioner för de våghalsiga och gulliga karuseller
i det lekfulla Kaninlandet för de yngre besökarna erbjuder Liseberg skoj och lek för alla åldra. 
Om det inte räcker med snurr i alla attraktioner så finns musikupplevelser och show varje dag under sommaren. Och under julen upplevs här en glittrande julsaga med julmarknaden i skenet av miljoner juleljus och den vackra isbaletten. Såklart finns många restauranger med brett utbud av mat och dryck.

Kontaktinformation:
Örgrytevägen 5
402 22 Göteborg
Telefon: +46 31 40 01 00
Hemsida: liseberg.se

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt