de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Det äkta Sverige

I stan & på landet

Uppleva och upptäcka vårt kulturarv.

Ulricehamn, vackert beläggen vid Åsunden sjön och omgiven av kuperad skogstäckta kullar, är en liten och charmiga stad och del av Sjuhäradregionen. Här kan du kombinera härliga naturupplevelsen med kultur, bra mat och shopping. På Ulricehamns Gågatan finns många restauranger och caféer med både traditionell svensk och internationell mat. Promenera längs den gamla kullerstensgåtan i centrumet och fynda i de olika butikerna. Köp lite fika och pausa på bryggan med utsikt på vågande sjön. Att kika på solnedgången med kallbadhuset som kuliss är helt fantastisk.

Det finns mycket mer att upptäcka vid stadens portar. Ta dig på en tur genom vårt underbara kulturarv. Du kommer att hitta små gårdsbutiker och mysiga, unika kaffeställer, bedriven med hjärtat och passion för en levande landsbygden. Uppleva och upptäcka det äkta Sverige.

Fußgängerzone in Ulricehamn

Sedan medeltiden har det funnits ridvägarna genom Ulricehamn och stadens gågata var en viktig handelsplats. Många av byggnaderna längs gågatan har sitt ursprung i tidigt 1700- och 1800-tal. Idag finns i centrumet en blandning av välkända varukedjor och unika boutiquer och affärer.
Ett flertal restauranger bjuda på goda och omsorgsfullt lagade mat. Kaffe och hembakta kakor finns i stadens bagerier. Bästa förutsättningar för en roliga och avkopplande shoppingupplevelse.

Shoppa i Ulricehamn

Gällstad – Outlet-Zentrum

Endast några bilminuter från Ulricehamn centrumet ligger det lilla shoppingbyn Gällstad, känd för sitt stora utbud av nationaler och internationaler varumärkena.
Gällstad är en ort med lång tradition och historia i textilutvecklingen och handeln. Redan under förra seklet fanns det duktiga entreprenörar som sålda plagg i regionen och traditionen leva fortfarande idag med företag liksom Lager 157, Seger och Ivanhoe. Gällstads stora utbud håller dig upptagen en längre stund för här hittar du skor, kläder, underkläder, sportprylar, inredning, accessoarer och mm.

Shoppa i Gällstad

Landbutiker

Idylliskt beläget mellan böljande kullar och skimrande sjöar finns det olika verksamheter som bedrivs med passion för en levande landbygden, med omtanke mot miljön och med personligt engagemang. Spridd över hela samhället och även vidare i angränsande kommunen hittar du här en del av vårt kultur- och natur arv. 
Ta en tur med bil eller med cykel och upptäck gårdsbutiker, bagerier, caféer, konsthantverk, Inredning och mycket annat. Öppettider varierar så titta in på deras hemsida eller slå en signal för att se så det är öppet.

Taste the Countryside

Loppis

Under sommaren är det en rolig aktivitet för många att fynda på en loppis. Och dessutom är det verkligen klimatsmart att gamla saker får leva vidare. 
Det finns loppisar som kommer och går under sommaren. Är du ute på en tur med bil eller cykel följa du bara skyltning på vägarna och du hamnar oftast på en gammal gård med rustika antikviteter eller på en loppmarknad som organiseras av barn eller föreningar. Och sedan finns även riktiga loppis affär runt omkring med ordinarie öppettider, det flesta året runt.

Limmared

Ett riktig bra ställe för att fynda är Limmared med 14 second hand-, antik- och Retrobutiker. Här hittar du allt från antika möbler och klockor till retrotuffa vaser och kläder. 
Tänk på att ha lite kontant med dig även om det flesta acceptera Swish som betalning.
 

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt