de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Vastsverige på cykel

Cykla & Mountainbiking

Lättrullande cykelleder och utmanande trails

Banvall

Cykla på bilfria banvallar och njut av vår vackra natur.
En av banvallen går förbi Skotteksgården direkt och är perfekt för en cykeltur med hela familjen. 
Alla banvallar är helt bilfritt och lämpar sig också väl för dig som har begränsad rörlighet och kanske sitter i rullstol eller i permobil. Varför inte ta en tur på inlines eller med rullskidor. Ta dig ut i vackra naturen och upplev sjön Åsunden som sträcker sig söderut. Cykla du norrut så följs Ätrans dalgång och du komma att uppleva ett 6000 år gammalt kulturlandskap.
Upptäck bygden med audioguide! 
Det finns ett femtiotal sevärdheter och platser som du kan lyssna på och lära dig mer om. 

Mer information

Sjuhäradsrundan

Sjuhäradsrundan är en naturskön rundslinga på totalt 15 mil och går på största del på en gammal banvall. Upplev underbart natur och vackert kulturlandskapet i din egen takt. Cykelleden är lämplig för en fin dagsutflykt för hela familjen eller för ett cykeläventyr av flera dagar. Sjuhäradsleden tar dig genom totalt fyra kommuner och du cyklar genom flera tätorter. Lämpliga utgångspunkter för cyklingen är i Borås, Ulricehamn, Tranemo, Limmared och Svenljunga. Skotteksgården Camping & Stugby ligger direkt vid banvallen och är därmed den perfekte utgångspunkten för din nästa cykeläventyr!

Mer information

Ätradalsleden

Ätradalsleden är en cykelled på totalt 197 km, där 146 km är helt bilfri banvall. Leden sträcker sig mellan Falköping i norr och Falkenberg i söder, där leden ansluts till Kattegattleden. Längs leden finns mycket att uppleva och vackra platser att upptäcka: Ekehagens Forntidsbyn; Korpebobergs lövskogar, Torpa Stenhus och Limmreds Glasethus är bara några att nämna. Ta del av allt från natur och kulturupplevelsertill god mat och trevliga besöksmål. Det äkta Sverige. Skotteksgården Camping & Stugby ligger direkt vid banvallen och är därmed den perfekte utgångspunkten för din nästa cykeläventyr!

Mer information

Cykelorienteringen

Cykelorientering – Taste the Countryside
Hitta nya smultronställen och upplev vår vackra kulturlandskap samtidigt som du får frisk luft på cykeln.

Och så fungera det:
Cykelorienteringen finns att köpa på Ulricehamns Turistbyrå.
I kartpaketet ingår 24 bilder tagna på 24 olika platser som är markerade med svarta cirklar på kartan. Det sitter inte någon markering i naturen. Du ska se dig omkring själv och hittar överensstämmelse.
När du hittat nummer till alla bilderna lämnar du in bladet till Ulricehamns Turistbyrå, men senast den 1 november. Vinnare dras varje år.
 

Mountainbike Trails

Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn erbjuder fantastiska upplevelser för MTB-åkaren. Det finns ett antal uppmärkta mountainbikeleder med olika svårighetsgrad och tre teknikstigar.

15km 
Svartvita spåret 

Tuff led med mycket kupering. Leden går i varierad terräng och är krävande. Denna led passar dig som vill träna hårt. Markerad med svart/vita skyltar

10km 
Gröna Spåret

Spåret går mestadels på större stigar och är måttligt kuperat. Om du cyklar mountainbike är det inga tekniska svårigheter utmed spåret men en del krävande backar. Markerad med gröna skyltar.

5 km 
Gula spåret

Spåret är flackt och underlaget är bra och brett hela vägen. Bra för nybörjare. Markerad med gula skyltar.

3 km 
Elljusspåret 

Banan är småkuperad med många småbackar runt hela varvet. Underlaget är grus och bredden är väl tilltagen hela vägen.  OBS!! Under tidig vår kan markerna vara väldigt våta och leriga så det kan vara svårt att ta sig fram. 

Tänk på att visa hänsyn till alla medmänniskor då stigar och leder får utnyttjas av såväl löpare som naturälskare.

Mer information

Teknikstigar för MTB på Lassalyckan

Det finns även 3 stycken riktigt fina teknikstigar för Mountainbike. Spåren är väl utmarkerade med symboler och färger. De startar och avslutas på samma plats på Lassalyckan, strax bakom hotellet.
Alla MTB-spåren är tekniska och lämpar sig för den som kan hantera sin cykel över stenar och rötter. Det finns även några riktigt häftiga hinder som den som vill utmana sig lite extra kan testa. 

Blå spåret: 4,5 km - Lite tekniskt, korta backar
Röda spåret: 7 km - Lite stökigare, mer backar.
Svarta spåret: 12 km - Tekniska partier, långa backar. 

Lassalyckan Cykel Service:
Kostnadsfri cykeltvätt, gratis parkering, dusch, bastu och omklädning i den röda byggnaden som kallas UIF stugan, strax intill parkeringen. 

Översikt

„Meet the Locals“

Meet the Locals – Mountainbike med Patrik i skogen runt Ulricehamn

Letar du efter en guidad tur med mountainbike så rekommendera vi dig att ta kontakt med Ulricehamnare Patrik. Han är MTB entusiast och åka gärna en sväng med dig som har en viss erfarenhet av MTB-cykling. Egen anpassad cykel, vattenflaska och hjälm krävs.

Mer information

Cykeluthyrning på Skotteksgården

Hos os kan du hyra cyklar och el-cyklar för din cykeltur. 

Vara priser:
Citybike, 3 växlar, finns med och utan barnsits, hjälm ingår
1 timme: 50 SEK

El-Cykel, hjälm ingår
Heldag (kl.10 – kl.17): 390 SEK
 

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt