de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Upptäcka naturen med cykel & kanot

Upplevelse Åsundensjö

2 övernattningar

från 1490 SEK per person

bokningsbar 21.04. - 21.06. & 19.08. - 24.09.2023

Avslappnade tur med cykel och kanot genom vacker natur.

Den gamla järnvägen direkt längs Asundensjön erbjuder en fantastisk cykelupplevelse för stora och små. Idag är järnvägen en riktig fin cykelväg vilken är asfalterad, bilfri och är en del av rundslingan"Sjuhäradrundan" och även en del av cykelvägen "Ätradalleden".

Efter ankomst på förmiddagen får du din cykel och hjälm, lunch att ta med och vägbeskrivning för en tur längs Åsundensjön. På vägen passerar du underbara utsiktspunkter och rastplatser. Badplatsen i Marbäck är perfekt för att bada och att vila. Efter cirka 15 km når du Vegby med ett litet kafé direkt vid sjön. Du bestämmer hur länge du vill cykla. På andra sidan sjön kan du återvända till Ulricehamn på landsvägen (totalt 42 km) eller du cykla tillbaka på banvallen mot Ulricehamn.

På Skotteksgarden Restaurang & Café kan du runda av dagen med god mat och utsikt över sjön. Du bor i en av våra mysiga stugor eller lägenheter på historisk mark: området kring Skottek är en del av svensk historia, för att i 1520 ägde sig slaget vid Åsunden här. Idag finns en minnessten på Skotteksgården och en liten tavla med information.

Nästa dag, efter en bra frukost, är det dags att upptäcka Åsundensjön med kanot. Ta med kikare, fiskespö och badkläder - det finns fina rastplatser längs kanten eller på en av öarna i södra delen av sjön.

Den här turen är lämplig för barnfamiljer med större barn som är redan vana att cykla en längre sträck. För familjer med mindre barn finns cykel med barnsits att låna. Men även för aktiva seniorer passar den här kortresa utmärkt.

Våra cyklar är vanliga damcyklar med 3 växel och korg på cykelstyret.

Våra kanoter är stabila aluminiumkanoter och såklart får man flytväst.

Snabbfakta

Unterwegs auf der Sjuhäradsrunde
  • 2 övernattningar i en Sjöbungalow eller Camping-Tunna
  • 2x lunch att at med inkl. drycka
  • Kanot med flyttväst 3 timmar
  • Cykel för 1 dag med hjälm
  • Lakan och handduk, städ
  • Karta och beskrivning

Prisexempel:

Sjöbungalow för 2 personer: 2350 Sek per person

Camping-Tunna för 2 personer: 1490 Sek per person

Tillbaka till översikten

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt