de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Information

Bilfäjorna

Trevlig havsresa i början av din semester

En trevlig havsresa i början av din semester kan vara mycket avkopplande och är en underbar start på din semester i Sverige.

Många semesterfirare från Berlin väljer färjelinjerna Rostock - Trelleborg. Om du kommer från södra Tyskland eller redan har rest långt i Tyskland bör du överväga att köra på natten. Du hyr en bekväm stuga och anländer till Sverige väl utvilad på morgonen. Vi rekommenderar antingen TT-linjen från Travemünde eller Rostock till Trelleborg eller STENA-linjen från Kiel till Göteborg.
 

Färjebolag:

För vissa färjelinjer måste du anlända till kajen minst 30 minuter före avgång, annars kan ditt reserverade utrymme gå förlorat. Du kan hitta mer detaljerad information om din biljett. Du kan handla tullfritt på färjan. De flesta fartyg har en butik, en restaurang med en skandinavisk buffé, en cafeteria etc. På sommaren är soldäcket ett populärt ställe för att låta havsbrisen sväva i näsan.

Sedan år 2000 finns det fortfarande ett bekvämt sätt att komma till Sverige:
över den spektakulära bron mellan Köpenhamn och Malmö, Öresundsbron.

Du hittar priser och information här

För dem som inte vill använda färja rekommenderar vi denna väg:
I Tyskland kör du norrut via Flensburg och sedan i Danmark först över Lilla Bältbron och sedan över Storbältet Bron vid Nyborg och Korsör. Slutligen över Öresundsbron från Köpenhamn till Malmö.

Vi tycker att de flesta färjelinjer har billiga och ibland till och med mycket billiga priser. Det är definitivt värt att jämföra priserna. Många färjelinjer har olika priser för dag- och nattresor och på helger/lördagar eller under veckan.

Kom ihåg att hos oss kan du själv välja ankomst- och avresedag. Det kan vara ganska praktiskt. Många bilfärjor är hopplöst överfulla på lördag eftersom många fritidshusuthyrningsföretag i Skandinavien anger lördag som bytesdag.
 

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt