de | en | se
+46 321 131 84info@skottek.se
Aktiv på vattnet

Paddla på Åsunden

Upptäck naturen i harmoni med vattnet och dig själv.

Paddla på Åsunden

Sjön ligger tyst på morgonen. Kullar och skogar speglas i vattnet och en vacker sommardag ligger framför dig. Bästa tid för att ta en tur med kanot. Det är helt underbart att glida över sjön och lyssna på vattnet, på vind, på dig själv. 
Små öar som spriddas över den södra delen av sjön är de perfekta platserna för att vila. Dags att ta en paus med lite mat innan nästa del av din tur. Varför inte fiska lite? Eller ta med kikare för att titta på fåglarna.

Kanot-Uthyrning på Skotteksgården

Hos oss kan du hyra kanoter för ditt äventyr på sjön Åsunden. Kanoter är tillverkade av aluminium och du sitter stabilt och säkert i dem. Säkerhet först - flytväster är en måste. Har du ingen egen så finns den att hyra också. 

Priser:

1 timme: 50 SEK
Halvdag (kl.10 - kl.15): 200 SEK
Flyttväst: 30 SEK
 

Paddla på Jälmån

Varför inte ta en dagstur och paddlar på Jälmån? 
Jälmån är en smal å med långsamt flytande vatten. Flera vindskydd med eldstäder göra det lätt att ta en paus.
Antigen har du eget kanot med dig eller du boka en tur hos Turista i Nittorp.
Turen påbörjas vid Nyfors, 2 km söder om Dalstorp och avslutas i Gisslarp ca 7 km nedströms. Vill du paddla lite längre avsluta du antigen i Ryfors (ca 2 km söder om Nittorp) eller Brandsmo (5 km söder om Ryfors). Sträckan är omväxlande, har inga forsar och kräver endast ett lyft vid Ryfors. Vi hjälper gärna med bokningar.

Boka nuFörfråganHitta hit & Kontakt